مهندسي مكانيك خودرو
مهندسي مكانيك خودرو



 

اجزای سیستم سوخت پاش    

در انواع سیستمهای تزریق سوخت تقریبأ اجزای مشابهی بکار رفته است که بطور مثال اجزای زیر در سیستم سوخت پاش ال جترونیک بکار رفته است.

سیستم سوخت پاش 

 

شکل 1. نمای داخلی موتور انژکتوری

 

1.          حسگر جریان هوا از نوع دریچه ای 

این نوع حسگر که بر اثرحرکت  رانش هوا به درون موتور کار می کند و اطلاعات کاملی را در مورد مقدار هوا و بار موتور را به واحد کنترل الکترونیکی می فرستد.

2.          حسگر دور موتور  

بیشتر سیستمهای سوخت پاشی که به طور مستقیم با سیستم   جرقه زنی تلفیق نشده اند از ترمینال منفی کویل سیگنال می گیرند این سیگنال نه تنها حاوی داده هایی در مورد دور موتور است بلکه درباره وضعیت موتور هم تا حدودی اطلاعات می دهد و اغلب از یک مقاومت هم که بصورت متوالی بسته میشود

برای جلوگیری از رسیدن امواج ولتاژ بالا به واحد کنترل الکترونیکی استفاده می شود.

3.          حسگر وضعیت دریچه گاز 

این حسگر که از دو کلید تشکیل شده است فقط این اطلاع را می تواند فراهم کند که نشان دهد دریچه گاز در کدام یک ازوضعیت دور آرام یا وضعیت تخت گاز و یا در وضعیتی بین این دو حالت می باشد که با استفاده از پتانسیومتر اطلاعات بیشتری را می توان بدست آورد.

4.          حسگر لاندا 

این حسگر مقدار اکسیژن موجود در دود را به واحد کنترل الکترونیکی اطلاع می دهد تا یقین حاصل شود که موتور با نسبت استوکیومتری و یا نزدیک به آن کار می کند.

5.          کارانداز کنترلگر دور آرام یا دور آرام تند

از این کاراندا ز برای فراهم نمودن هوای اضافی در شرایطی که موتور سرد است و با دور آرام تند کار می کند استفاده می شود.

6.          سوخت پاش 

سوخت پاشها انواع مختلفی دارند که می توان به سوخت پاش سوزنی و سوخت پاش صفحه ای اشاره کردکه این سوخت پاشها شیرهای برقی ساده ای هستند که سوخت را به صورت بسیار ریز به درون محفظه احتراق و یا مانیفولد هوا می پاشند.

7.          مقاومت سوخت پاش 

از مقاومت سوخت پاش زمانی استفاده می شود که مقاومت پیچک سوخت پاش خیلی کم باشد و با این وجود اگر رأکتانس القایی در مدار پایین باشد سوخت پاش سریعتر عمل می کند .  

اکنون در بیشتر سیستمهای سوخت پاشی ،جریان حداکثر سوخت پاش در واحد کنترل الکترونیکی کنترل می شود درست به همان صورتیکه در کویلهای کم مقاومت در سیستم جرقه زنی محدود می شود. 

8.          پمپ سوخت

پمپ سوخت مقدار ثابتی سوخت را به پایه سوخت پاش می رساند . حجم پایه سوخت پاش،نوسانات فشار ناشی از کار سوخت پاش را جبرن می کند و این پمپ باید بتواند فشاری در حدود سه دهم مگاپاسکال تولید کند. 

9.          تنظیم کننده فشار سوخت 

تنظیم کننده فشار سوخت ، فشار تفاضلی ثابتی را بین سوخت پاشها تامین می کند. تنظیم کننده فشار سوخت  وسیله ای مکانیکی است که به مانیفولد هوا اتصال دارد.  

10.سوخت پاش موتور سرد

در بعضی از سیستمهای قدیمی از این سوخت پاش به عنوان ساسات استفاده می شد.

11.کلید زمانی گرمایی 

کلید زمانی گرمایی در ارتباط با سوخت پاش موتور سرد کار می کند تا میزان غنی سازی سوخت را در هنگام سرد بودن موتور کنترل کند این کلید هم با گرمای موتور و هم با گرمای یک سیم پیچ گرمکن ، گرم می شودو در سیستمهای جدید به جای استفاده از این روش ، تعداد پالسهای سوخت پاشی و یا طول این پالسها را افزایش می دهند. 

12.رله مرکب  

رله مرکب در سیستمهای مختلف بصورتهای متفاوت بکار می رود اما اساسا از دو رله تشکیل شده است که یکی پمپ سوخت را کنترل می کند و دیگری به سایر بخشهای سیستم سوخت پاشی برق می رساند. این رله را غالبأ واحد کنترل الکترونیکی کنترل می کند و در غیر اینصورت فقط وقتی به کار می افتد

که پالسهای جرقه زنی را حس کند و این اقدامی در جهت ایمنی است. بدین ترتیب پمپ سوخت فقط هنگامی بکار می افتد که موتور استارت می خورد.

13.واحد کنترل الکترونیکی 

این سیستم به عنوان پردازشگر مرکزی فعالیت می کند که انواع اولیه آن به شیوه قیاسی کار می کردند ولی اکنون همه واحدهای کنترل الکترونیکی، از شیوه پردازش رقمی استفاده می کنند. 

کاربراتور اتومبیل

  

شکل 2. شماتیک یک کاربراتور

 کاربراتور ماشین
نوشته شده در تاريخ جمعه 13 آبان 1390برچسب:, توسط خشنود دولت |